fredag 6 oktober 2017

Uteritt

Idag blev det uteritt utan ledsagare från backen. 
Visserligen kände både Ylva och jag en viss tvekan när vi insåg att vi hämtat två frustande, lätt hysteriska araber i hagen istället för mina vanligtvis vänliga och väluppfostrade hästar.  Båda skulle sprätta runt och glo på inbillade faror. Platina upptäckte dessutom sin älskade barndomsvän Fatilia i hagen och tyckte i princip att det var en fin idé att mer eller mindre forcera hagen. Fatilia var ju inte sämre och gnäggade hysteriskt. Äääär det verkligen du!!?? Men guuud...det äääär ju duuu!!?? 
Lyckades iallafall baxa in den stora fuxen och hennes adoptivmamma i stallet och alla sansade sig efter en stund.

Platina skötte sig sen jättebra hela turen i skogen. Vi red både på skogsväg och klättrade lite i skogen. Det enda hon tycker är lite trist är att matte protesterar varje gång hon siktar in sig på en aptitlig grankvist eller lövruska. Vilket hon gör ungefär var femte meter..Men det gick bättre på hemvägen då hon eventuellt  började förstå att vi inte var ute på någon picknickfika utan faktiskt skulle gå utan pauser. Vi avstod från att prova trav och galopp idag utan nöjde oss med att vi kunde skritta hela rundan utan problem. 

Tänkte på det idag, vilken otrolig fördel det är att ha Hedwig som man i princip kan slänga upp vem som helst på och hon är den perfekta ledsagaren för unghästen. Hon bara går på i friskt tempo och fokuserar på att gå rakt fram. Ibland undrar jag om hon inte fattar att hennes uppgift är att föregå med gott exempel och visa hur det går till när man rids ut i skogen. 
Hon verkar inte alls bli svartsjuk när jag håller på med Platina utan verkar tycka att Ylva är en utmärkt människa som rider henne mjukt och tämligen kravlöst. 

På söndag blir det uteritt igen men sen börjar tyvärr älgjakten på måndag så då blir det svårt att rida ut på ett tag. Jag har inget emot jakt men vill ju kunna rida ut så lite frustration blir det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar