torsdag 17 januari 2013

Kvicka ben

En effekt som båda jag och min tränare har märkt av sedan Hedwig fick hälp av equiterapeuten att lossa länden är att hon har blivit kvickare i benen samt att hon blivit mer och mer regler och påverkbar på ett sätt som hon inte varit tidigare. Förmodligen har hon gått med den där låsningen ganska länge och trots att jag har försökt få hjälp tidigare så har knappast någon gjort sådan enorm skillnad som nu. Det är nästan svårt att fatta hur det är möjligt.
Att rida henne nu är så himla häftigt då man känner tydligt hur mycket lättare allting är för henne och hur hon nästan vibrerar av en massa energi och vilja att jobba.

Igår hoppade vi en serie på fem hinder på hoppträningen, ett kryss och fyra oxrar, och även här har det blivit stora förbättringar. Förutom att hon är positiv och tar sig an uppgiften med stor entusiasm så löser hon den väldigt bra med kvickare ben och rundare språng.
Dressyrträningen idag gick riktigt skitbra och vi kunde rida fina skolor i både trav och galopp, bra tramp både längs fyrkanten och på medellinjen (medellinjen har annars varit ett rätt kasst ställe att trampa på enligt Heddan när man inte har en bra vägg att luta sig mot..)

Byten tränade vi på serpentinbågar, kvartslinjen och diagonalen. De funkar också bättre hela tiden och det blir hela tiden fler bra byten där hon blir kvar uppe i formen istället för att göra sig lång och avgå.
Duktiga hästar ska ha massor med morötter..Hedwig är inget undantag vilket hon är mycket väl medveten om.

Förutom att hon är så duktig i dressyren och hoppningen nu så är hon också en otroligt snäll och vänlig häst. Min brorsdotter på 8 år red henne i ca en halvtimme i söndags och kunde styra runt riktigt bra på egen hand. Hedwig gick snällt i serpentinbågar och vände snett igenom med den lilla människan på ryggen.

4 kommentarer:

  1. Härligt Anna när allt faller på plats sådär!!

    SvaraRadera
  2. Underbart, är lite avis nu ;-)
    Nu jäklar ska ni plocka färgade rosetter!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det iallafall. Vore skitkul med lite placeringar i år! :-D

      Radera