onsdag 2 januari 2013

Hoppning på schemat

Onsdagar hos oss innebär i princip alltid hoppning för hästarna. Egentligen var det tänkt att vi skulle ha lektion men stackars Madde var sjuk så vi  hoppade utan den "stränga rösten" tillsammans med några andra.

Övningarna idag gick ut på att få hästarna mjuka i sidorna, kvicka i benen och lösgjorda. Vi hade en liten övning med bom-upphöjd kavaletti-bom på böjt spår. Man inbillar ju sig allt som oftast att man sitter o rider på en rund,fin volt men den här övningen avslöjar en ganska brutalt..:-) . Det tog några vändor men efter några försök kunde jag galoppera på en volt i båda varven utan snubbel över första bommen och travavbrott över kavalettin o sista bommen..
Den andra övningen vi hade var en bom på marken-ett litet kryss-bom på marken. Mycket bra övning för att få Hedwig lite snabbare i benen. Tredje övningen var en trekombination med bommar mellan hindrena. En perfekt övning för att få loss hästarna i ryggen samt kvicka upp benen.

Hedwig var som vanligt skitglad när vi hoppade och sprattlade glatt runt mellan de olika övningarna. Jag har skrivit det förrut men det är perfekt att kunna göra andra övningar än ren dressyr för att komma åt hennes svagheter. Hon (och matte) har superkul samtidigt som hon får träna upp styrka, elastisitet samt kvicka upp benen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar