torsdag 13 oktober 2011

Gillar kyla

Det verkar som att hösten och vintern helt klart är årstider som passar Hedwig. Hon är så himla fin att rida nu att jag bara sitter och ler nästan hela passet.
Träningen idag gick väldigt bra och vi jobbade en hel del med den förvända galoppen. Här får jag utmärkt tillfälle att komma åt bogarna som gärna glider ut när det blir jobbigt. Nu kan jag rida henne i förvänd och motställa  utan att hon byter galopp och hon blir så  fin av det jobbet.
Visst blir det några spontana bytena och de blir klart bäst medan de som hon gör på hjälpen gärna blir överdrivna och lite (!) spända. Där har vi mycket att jobba med men hon tycker det är väldans skoj att göra byten och själv anser att hon är makalöst duktig varje gång hon har bytt..:-))

Traven var fin idag med finfina skolor, i synnerhet höger öppnan som var riktigt flott! Känslan när hon får lite höjd i skolan och det bara går som i smör är bara för härlig. Min fina häst!

På söndag ska vi tävla igen och även denna gång ger vi oss på msvB4. Förhoppningsvis ska vi kunna styra runt lite bättre än förra gången men med hästar vet man aldrig...kan lika gärna blir tvärtom. Roligt ska det bli i allafall och vi kommer göra vårt bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar