torsdag 22 september 2011

Träning idag

Att hålla på med dressyr innebär på sätt och vis en evig strävan efter det mer eller mindre ouppnåliga målet eller att det aldrig är tillräckligt bra.
Efter att ha slitit och fällt en del tårar över tragglandet, vansinnesutbrotten från Hedwig och annat har hon nu lärt sig byta galopp på hjälpen. Glädjande nog gör hon riktigt fina byten som i princip alltid är rena. Hon kan även prestera  ganska fina galoppslutor så länge jag håller mig ute på fyrkantspåret och inte får för mig att vi ska vingla in på någon diagonalsluta.

Nu ska man inte tro att tränaren är nöjd med detta (mycket nöjd med bytena dock:-) Nej nu ska Hedwig och jag plågas genom att rida tempoväxlingar i galoppslutor. En förfärlig orimlighet och fullkomligt ogenomförbart om man frågar Hedwig.

Alla som känner Hedwig vet att hon är en fena på att spjäääärna när något inte passar henne eller när det blir lite väl jobbigt med krav om attt vinkla bakben och korta ryggen. Hon demonstrerade även idag att detta är en konst hon behärskar riktigt bra. Men i rättvisans namn så var det en hel del som blir riktigt bra också och hon är en liten kämpe som emellanåt bjuder matte på så fin ridning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar