onsdag 21 juni 2017

Platinauppdatering


Platina har nu varit hemifrån i två och en halv vecka. När hon åkte var hon van vid sadel, träns, stigbyglar och att bli longerad med dessa grejer. Hon hade aldrig haft något tryck i munnen eller blivit longerad inspänd och inte heller haft någon på ryggen.
Inridningen så här långt har varit hur odramatisk och okomplicerad som helst. Jag var och hälsade på henne igår och då visade hon att hon kunde både skritta och trava åt båda hållen samt vända snett igenom. Hon kan göra halt och komma igång igen. Katarina provade även att fatta galopp och med lite hjälp från backen gick det bara fint och hon kunde galoppera ett varv på volten i höger varv och en långsida ner i vänster varv.
Idag har hon galopperat ett helt varv i ridhuset åt båda hållen. :-)
Men även om hon lär sig otroligt snabbt och är så okomplicerad så jobbas hon väldigt lugnt och lättsamt. Totalt är hon nu sutten på sju-åtta gånger max. I övrigt pysslas hon om på bästa sätt och får promenader på galoppbanan och i skogen. Hon får även gå flera timmar i gräshage nu vilket är perfekt då hon kommer släppas fem-sex veckor på bete när jag tar hem henne.

Jag är så otroligt nöjd med Pia och Katarinas jobb med henne och ingen annan kunde gjort det bättre. Varje gång jag har varit och hälsat på har jag träffat en helt avspänd och nöjd Platina som arbetats på ett helt fantastiskt lugnt och fint sätt. Platina som älskar uppmärksamhet tror förmodligen att hon är i himmelriket med allt pyssel och kommer eventuellt undra vad som menas med att all personal försvinner och lämnar henne vind för våg i en stor hage vid hemkomsten.
Hon kommer naturligtvis ha daglig tillsyn men kommer gå ute dygnet runt tillsammans med några snälla ston.

Hedwig kommer inte gå där eftersom jag inte ser något behov hos henne att gå på ett såpass rikligt bete...(Hon är sannolikt av en annan åsikt) Men det är inte jättesynd om henne heller. Hon går ute från tre-fyra på eftermiddagen till kl åtta ungefär på morgonen i en stor hage men med magert bete. Hon har även sällskap av två supersnälla ston och verkar trivas toppen med arrangemanget. Tycker hon ser jättefin ut i kroppen då hon är rund och blank men inte fet. Blir ju att de rör sig en hel del nattetid så hela kroppen mår fint av det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar