tisdag 30 juni 2015

Skritt, skritt, skritt

Vi skrittar nu en en stund varje dag. Heddan känns verkligen superpigg och väldigt energisk men vi håller oss till skritt. Eller allra helst racerskritt om hon får bestämma. Till hennes förtret dock lägger jag in pass där hon får gå på tygeln och korta och länga stegen under skritturerna.

Planen är att fortsätta jobba henne i skritt i ganska  många veckor till. Detta behöver egentligen inte alls vara negativt. Läste en artikel i någon hästtidning skriven av en veterinär att han alltid rekommenderade arbete i skritt under en längre tid vid igångsättning efter skada och många ryttare har efter det intygat att hästarna aldrig har känts så fina.

För att inte rosta igen totalt rider jag Pias hästar då och då när hon behöver hjälp och det är verkligen himla kul och utvecklande. Gillar båda väldigt mycket men framför allt är Syncro en superfin häst att rida. Väldigt mjuk och lättriden samt helt klart väl riden och utbildad.

Men Heddan ligger såklart etta på listan. Hon ger en sån härlig känsla av power och energi som är svårslagen. Samt att vi såklart är som ett gammalt gift par vid det här laget. Känner varandra utan och innan i princip. :-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar