tisdag 23 juni 2015

Heddan tar det lugnt men är pigg


Heddan har vilat helt nu i snart två veckor. I fredags tog jag henne på linan för att se om det fortfarande syntes någon hälta men hon såg jämn ut i båda varven. Hade trots det redan bestämt innan att hon skulle få vila ytterligare en vecka. Tänkte börja skritta henne lite i slutet på denna vecka och sedan fortsätta med det i minst två-tre veckor.

Provade att låta henne gå i en av gräshagarna men får avvakta lite med det eftersom hon efter någon halvtimme bestämde sig för att det var dags för en uppfriskande galopp. Som tur var såg Pia henne och kunde fånga in henne efter två varv. Hon fick inte ont av det vad vi kunde se men hon får lov att hålla sig i skinnet när det gäller sådana saker ett tag till. Jag går en sväng med henne varje dag istället och låter henne beta en halvtimme. Klart uppskattat och hon tuggar i sig en försvarlig mängd gräs på denna korta tid.

I övrigt verkar hon nöjd och glad och det är himla skönt att se eftersom hon kanske inte har så jättekul just nu. Men hon har många hästar att hålla koll på och mycket grovfoder i form av hö och halm att sysselsätta sig med. Har hon bara att äta så är hon oftast helnöjd.

Min lilla sibiriska kattunge fortsätter att växa och utvecklas fint. Förutom att han är ofattbart söt börjar han bli en liten buse, Hans mamma fostrar honom bra tycker jag men jag kan verkligen sakna en liten bror eller syster som han kunde fått busa med. Nu blir han väldigt fixerad vid oss på gott och ont. Han är världens gosigaste och vill gärna sova i famnen men just nu vill han även använda våra händer som substitut för ett syskon att brottas med. Inte helt lätt att avleda men han blir ju större och starkare hela tiden och behöver lära sig att man inte brottas med händer..


Men galet söt är han ju..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar