torsdag 3 november 2011

Lugn vecka

Hedwig har en lugn vecka just nu där vi enbart ägnar åt oss skojiga aktiviteter. Efter hennes fina prestation på tävlingsbanan i lördags har hon vilat helt två dagar och sen bara varit ute i skogen samt lite enkla hopp och skutt nere på hoppbanan en dag.

Även om hon inte känns ofräsch på något sätt så tror jag att det är bra att lägga in en vecka då och då där man frångår dressyrarbetet helt och hon istället får göra något enkelt och ganska kravlöst. Tycker att det syns tydligt på hennes blick och hela attityd när hon har fått en vecka helt befriad från dressyrarbete. Hela hon blir piggare, gladare och får mycket mer energi.

Jag försöker komma ihåg att lägga in sådana här pauser för att förhoppningsvis minska risken för uttröttningsskador samt att jag tror att det är bra för henne rent mentalt att få smälta grejer som hon har lärt sig. Just nu känns det inte så aktuellt men jag planerar även att göra ett böjprov på henne strax innan eller efter jul. Skönt att upptäcka eventuella krämpor i tid så att hästen hinner vila upp sig och vara fräsch inför tävlingssäsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar