torsdag 27 april 2017

Två hästar motionerade

Vilken underbar tur vi har varit ute på! Idag valde vi den rundan som är närmare en mil lång och fokus låg på konditionsträning. Underlaget på skogsvägen är perfekt och det är oändliga raksträckor i kombination med lite uppförsbackar. Det tar ca en kvart-tjugo minuter att skritta bort till just denna skogsväg så hästarna hinner bli perfekt framskrittade. Sen blir det en bit trav för uppvärmning och sen kan man bara ligga och cantra långa sträckor med avbrott för lite skrittpauser. 
Heddan sköter sig helt super tycker jag. Hon är glad och framåt men ändå mjuk och lydig. Känns lättjobbad just nu. Min trevliga ridkompis fick lov att fota när vi galopperade där man ser hela oss istället för bara Heddans hals. :-)) 
På tillbakavägen blev det mest fokus på travarbete där jag vill att hon travar på med energi men ändå i bra form och bärighet. Heddan verkar njuta av jobbet och travar på med lätta steg och fint sug i handen. Totalt var vi ute nästa två timmar och det var två nöjda hästar och ryttare som kom tillbaka till stallet kan jag lova. Sol,blå himmel, fina hästar..vad kan man mer önska!?
Sen var det Platinas tur och idag fick det bli longering med sadel och stigbyglar. Hon var lite stirrig först och att försöka spänna sadelgjorden på en trippande unghäst på utebanan helt själv var ingen lätt match..Som tur var kunde snälla Marie komma och dra ett hål medan jag höll i flaxmaja. 
Hon reagerade eventuellt lite på stigbyglarna eller så var hon bara piggelin. Travade med vinklade bakben och knälyft fram så matte blir alldeles tårögd. Lite unghästgalopp a la kaninskuttvarianten visade hon också...samt Arabien style med svansen rakt upp. Men när hon sprättat klart travade hon riktigt trevligt och avspänt i båda varven. Jätteduktig! 
Som avslut skrittade vi några varv på banan och tittade lite på ridskoleekipagen nere på stora ridbanan. Nu reagerar hon inte alls så mycket på dessa som tidigare och jag är supertacksam för möjligheten till miljöträning. Ska man bli tävlingshäst får man bara vänja sig vid att det springer hästar med ryttare på ryggen och att folk rör sig runt omkring. Var nog en trött Liten Platina som gick in i boxen när vi var klara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar