torsdag 20 november 2014

Smaller steps

Japp det är en av detaljerna vi jobbar med nu. Eller egentligen handlar det ju om att hon ska bli  så självbärig som det bara är möjligt och kunna variera steglängden så mycket som möjligt i alla gångarterna.

Det är så skönt och jag är så himla glad att Pia är min tränare som jag väldigt enkelt kan ha en bra dialog med och som även är helt med på att nu lägger vi fokus på styrka och balans under vintern. Det måste bli total nolltolerans mot att ta saker och ting mellan egna tänder som Heddan gärna gör. 

Idag var första träningen på tre veckor och vi fick till ett bra arbete med galoppen. Fin och bärig och med bra rytm. I traven är hon riktigt underbar och vi satsar på att hitta så många växlar som möjligt.
De flesta kan nog förstå vilken grym känsla det är när hon sätter sig och trampar  med nästintill perfekt takt och sen mjukt travar fram med kadens och luftighet. Just där och då känns hon verkligen som en miljon.

I övrigt så beslutade jag att höja högivan till 12 kg per dygn. Hon är så himla hungrig hela tiden och dammsuger sin box på vartenda strå. Hittills har hon fått 10 kg och hon är verkligen superfin i hullet men det verkar inte som att 10 kg tillgodoser hennes tuggbehov tillräckligt. Hon grälar på Maggan varenda morgon och har ätit upp allt redan vid 6 medan de båda andra hästarna fortfarande står och tuggar på sitt hö. Och det är alltså hö hon får och inte hösilage. Hösilage brukar man behöva ge en högra giva av än hö men Heddan vill ha mycket mat så det är väl bara att ösa på.
Vattenhink vill Hedwig också alltid ha även om hon har en stor, fin vattenkopp i sin box med bra flöde. Dock vet jag inte om hon tyckte det var dags för en ny, piffig färg då hon fick in en fullträff på denna idag när hon fick för sig att stackars gamla Silver råkade kasta ett getöga på hennes matranson. Blir till att svänga förbi Granngården imorgon för matte..

Imorgon slutar jag dessutom tidigt så då tar vi en tur i skogen i något som iallafall kan liknas vid dagsljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar