onsdag 11 juni 2014

Tandläkarbesök


Då var årets tandläkarbesök avklarat. Vi åkte till Hölökliniken och fick hjälp av Dylan Gorvy som jobbar där en dag i månaden.  Hedwig fick beröm för välskötta, fina tänder och fin mun överhuvudtaget. Konstigt vore iof annat med tanke på att jag har varit noga med att ta henne till utbildad hästtandläkare sen hon var tre år. :-) Hon hade lite vassa hakar längst bak i munnen men inga sår alls som hon brukar så det var himla skönt. Enda såret hon hade var på insidan av vänster mungipa där hon antingen blivit klämd mellan bridong o stång eller så har matte helt enkelt hängt lite väl mycket i den tygeln..

På Hölökliniken placerar de hästarna som ska till tandläkaren i en seminspilta och detta är inget som Hedwig har fått prova på förrut och inte heller något som hon ansåg det nödvändigt att kliva in i... Dylan som visade sig vara en vänlig och tålmodig människa fick tillslut öppna hela sidan på "spiltan" innan madam behagade kliva in i den. Men sen var det inga problem och hon skötte sig fint som vanligt.

Ridmässigt har hon annars varit väldigt fin sista tiden och hon känns verkligen fräsch. Planerar dock att blistra bakknäna på henne snart igen eftersom det snart gått ett år sedan sist och jag tycker att det hjälper henne bra att bli lite stabilare i bakkärran. När jag ändå är igång så vore det nog på sin plats med en genomgång av duktiga ET Mats Gunnarsson också. Mattes prinsessa lever ett lyxliv.. :-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar