tisdag 19 september 2017

Lugn vecka blir det

Hedwig verkar må otroligt bra och känns pigg och fräsch att rida. I söndags var det träning för Per Sandgaard på Hästhuset och jag testade att rida på kandar för första gången på ca två år. Det fungerade verkligen över förväntan och hon kändes jättefin.

Skrittade ut en sväng igår på tränset och testade lite hur hon kändes på det. Inget konstigt alls, snarare mjukare än vanligt.

Dock kunde jag konstatera att hon tappat en del i vikt sista tiden. Halsen ser lite tunn ut och det ser ut som hon börjat tappa överlinjen lite. Hon går fortfarande ute på nätterna vilket innebär totalt 16-17 timmar per dygn. Det finns lite gräs i hagen men knappast något med någon direkt näring i. Jag ger henne så mycket hö och  hösilage som möjligt inne plus ett kilo lusern och ett kilo havre men jag tror de behöver lite stödutfodring i hagen nu också. Planen är att hon ska få vara ute september ut, eller tills Platina kommer hem om en och en halv vecka. Hon mår klart bäst av att få vara ute så här mycket och de står ju inne så otroligt mycket under vintern och den mörka årstiden. Då blir det tvärtom. 16-17 timmar på box och 7-8 timmar i hagen. Känns sådär men vad ska man göra under denna tråkiga, mörka årstid som är i antågande.

Tänkte iallafall lägga på henne ett lättare innetäcke under skaltäcket så hon får lite mer hjälp att hålla värmen under natten och förhoppningsvis inte tappar mer vikt.
Eftersom ET kommer i morgon kommer hon få ta det fortsatt lugnt resten av veckan och kan få en chans att förhoppningsvis tom lägga på sig lite igen.

Platina hamnade i en växtfas när hon kom in från betet och blev trött i kroppen. Vi bestämde oss för att backa av lite och veterinären sa att vi skulle ge henne tio dagar och sen lite skritt i skogen bara. Det är ju inget att hålla på med när de växer så jag tror inte det kommer bli någon direkt träning eller utbildning på ett tag utan jag kommer i princip bara rida ut på henne några gånger i veckan när hon kommer hem. Får tag nya tag sen när hon kommit ur denna växtfas.

Men hon är otroligt vacker och ser så himla fin ut trots att hon är lite överbyggs just nu. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar