söndag 11 augusti 2013

Senaste nytt

Här uppdateras det som vanligt alldeles för dåligt.

Vi har i allafall hunnit med lite av varje i sommar. Både dressyrträningar, hoppträningar och en terrängträning. Dessutom har vi äntligen kommit ut på tävlingsbanan efter ett tio månaders långt uppehåll.
Hedwig lyckades ju sparka sig själv i hagen i början av april vilket gav en, en och en halv månads konvalescens och sen ca två månaders igångsättning. Men nu känns det som att vi är ganska bra igång igen.

I slutet av juli åkte vi till Botkyrka och var med på en terrängträning. Riktigt livat tyckte Heddan som hivade sig över det mesta. Viss tveksamhet visade hon dock när vi skulle hoppa ett ganska massivt hinder i skogen och i kombination med mattes tveksamhet stannade hon två gånger på det- men med lite draghjälp lyckades vi även kravla oss över det.

Film från träningen

Den vanliga hoppträningen har också gått bra och hon var himla duktig senaste träningen. Tyvärr hade jag missat att kolla väderprognosen för eftermiddagen och lämnade henne ute till kvällsfodringen. Just den dagen sjönk temperaturen ganska rejält och det fullkomligt vräkte ner. Inte så kul för Heddan att stå ute i det i en av rasthagarna där hon inte hade möjlighet att söka skydd någonstans. Resultat blev naturligtvis en rejält nerkyld häst som blev både stel och väldigt öm i sin muskelatur flera dagar efteråt. Vi hade vår första tävlingsstart till den helgen, en msvB3, och den gick verkligen inte så lysande. Hon var stel och osamarbetsvillig både på framridningen och i programmet. Resultatet blev 61% (generöst) och ganska långt ner i resultatlistan.

Nåväl muskelömheten släppte och den här veckan har jag varit noga med att hålla henne varm och torr samt haft flera bra ridpass. Idag åkte vi iväg på vår andra start, en msvB4, och känslan på framridningen var helt annorlunda. Hon kändes mjuk och positiv och gav verkligen en härlig ridkänsla. Jag är också väldigt nöjd med programmet även om man lätt kan konstatera att man tappar en hel del när man väl kommer in på banan. Hedwig är ett ranghögt sto som gärna vill ha koll på läget och det märks tydligt att hon blir lite ofokuserad när hon kommer in på en ny okänd bana och inte hinner kolla av omgivningen som hon helst vill. Men detta var bara vår andra start i år och jag är glad för ett fint resultat på 63% och andra utanför placering. (10 av 30 startande)

Tävling

Nästa helg är det meningen att vi ska rida en msvB5. Hmm..det återstår att se hur det går..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar