söndag 12 juni 2016

Tipptoppkul träning för Paulinda

Himla roligt och nyttigt att åka iväg på tvådagarskurs med Heddan. Extra roligt var att min bästa lagkompis Helena och Rolle också var med. Tror vi mest har legat dubbelvikta av skratt förutom när vi red. (Som tur var)

Med mig på träningen hade jag även fått en av nosgrimmorna från PS som jag varit himla nyfiken på. High jump nosgrimman som vunnit pris för bästa ridsportsprodukt. Jag har hittills varit supernöjd med remonten som jag har av samma märke men wow säger jag om denna nosgrimma. Heddan var så nöjd och det är tveksamt om jag någonsin kommer sätta något annat på hennes huvud. Paulinda kommenterade också och tyckte absolut att jag bara skulle rida med den i fortsättningen eftersom Heddan verkligen var nöjd och fin i munnen med den på plus att den verkligen satt perfekt.

Träningen är jag jättenöjd med. Igår jobbade vi med piruetterna och idag med serierna. Heddan jagar lätt upp sig när det kommer till serier och antingen byter hon hela tiden eller så byter hon inte alls. Idag stämde vi av lite mer med formen först och jag red klart bättre än igår. Fick upp henne i väldigt bra form med manken upp och rund och fin. Vi jobbade med serierna längs kvartslinjen och testade sen en serie på diagonalen där hon gjorde fem raka, fina byten i vart fjärde. Duktig tjej! Sen red vi travskolorna ur St Georg och hon behöll samma fina form. Paulindas kommentar var att hon gillar verkligen den här hästen och hennes positiva, ambitiösa inställning till jobb. :-)

Nu har vi en tävling kvar och sen planerar jag ett lite längre tävlingsuppehåll för att fortsätta jobba med styrkan och formen,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar