onsdag 20 mars 2019

Fina hästar idag.

Dagar som dessa när ,förutom att vårsolen strålar och värmer, båda hästarna känns kanon gör att man svävar hem med lätt hjärta.
Hedwig har jag jobbat en hel del sidvärts med ute. Rider skänkelvikning i galopp, rakriktar, byter galopp och sen skänkelvikning för andra skänkeln och sen rakriktar och byter. Tycker denna övning är riktigt bra och idag gick det lätt som en dans.
Byten i serier gick också lätt idag och hon kändes väldigt med på noterna. Hon är så himla rolig att rida. Glad, energisk och positiv.

Platina red jag på banan och idag började jag att sitta i traven några kortare sekvenser. Red lätt på långsidan ich satte mig på kortsidan samtidigt som jag kortade steget något och sen fram lite mer på långsidan och lättridning. Inga bekymmer alls och hon är extremt lätt att sitta på. Väldigt mjuk. Jag kommer inte sitta så mycket på henne ännu i traven men tänker att hon måste börja vänja sig lite vid känslan.
Sen tränade vid även lite uppridningar på medellinjen där jag även provade att göra halt några gånger. Att stå still är tydligen överreklamerat och det blev halt med lite snurr på eller hur man ska säga. Det får vi träna mer på.😄
Igår fick de nya skor och bort med snösulor och brodd. Platina behöver man skälla på lite då och då eftersom hon tycker att det är trist att stå still för länge. Varje gång jag hutar åt Platina gnäggar Hedwig upprört borta i sin box. De där två alltså..😂
Solen verkar vilja lysa på oss nu och våren gör mig lycklig tillsammans med mina fantastiska hästar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar