måndag 20 mars 2017

Två hästar börjar kännas normalt

Nu har jag ägt Platina i en månad och det börjar kännas normalt att ha två hästar. Hon känns också mer och mer som min häst istället för någon annans som jag tar hand om under en period. :-)) Det verkar också som att det är helt lugnt i hagen. Kikade på dem när jag åkte förbi i morse och de stod och tuggade fridfullt ur varsin hög med hö. 

Nu när våren verkar ha anlänt och banorna är fina har jag börjat mer seriöst att förbereda Platina för inridning. Hon har fått ha på sadel i boxen utan att hon brytt sig ett smack om den samt att jag har promenerat med henne på ridbanan. Det brydde hon sig inget om alls. 
Igår provade jag att longera med sadel och hon undrade vad i hela friden det var som flaxade på ryggen. Blev några stiliga språng men hon sansade sig väldigt fort och började trava igen. 
Tänkte prova att ha tränset med bett under grimman när jag longerar nästa gång. Hon gillar inte bettet jättemycket och står och gapar mellan sockerbitarna.. Får hon röra lite på sig så blir hon förhoppningsvis mindre fokuserad på själva bettet.





Heddan får vila några veckor till. Jag började skritta ut henne eftersom veterinären tyckte jag kunde göra det men jag tyckte hon blev lite varmare precis under knäet och därför bestämde jag mig för att backa av lite ett tag till.  Får se vad nästa ul visar. Lite trist eftersom hon var helt överlycklig över att få komma ut och upptäcka nya, roliga skogsturer men bättre att skynda långsamt. 

Hon verkar iofs rätt nöjd med att bara gå i hagen och att äta samt lite pyssel. Enda gångerna hon protesterar är när jag går iväg med Platina och hon måste stå kvar i sin box. Då får man höra upprepade gnäggvrål som uppenbarligen betyder att man gjort något jättefel..







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar