fredag 24 februari 2017

Lär känna varandra

Lite grann iallafall. 
Just nu åker jag mellan jobb och två stall så det hinns inte med så mycket mer än att skritta Heddan lite och behandla med biolight och sen vidare till Platina där jag just nu bara gör höpåsar, mockar, borstar och lyfter på hovarna. Eftersom vintern beslutade sig att återvända med ishavskyla gör hon inte så mycket mer än att gå i hagen och äter. 
Hon älskar att få göra grejer och när man håller på med henne. Hon blir så besviken när man ställer in henne i boxen igen. 

Har varit i kontakt med Nina Lilja och ska förhoppningsvis kunna lämna henne där för inridning i april. Hon skulle bara kolla hur hon har det med boxplatser då. Platina kommer säkert älska att få så mycket uppmärksamhet..:-))

Hon är verkligen en helt fantastisk och charmig häst. Tror vi kommer ha mycket roligt tillsammans.

I övrigt håller jag på o planerar flytten för Heddan. Hon undrar lite varför matte är så snabb i stallet. Jag har skrittat henne uppsutten en stund vid två tillfällen denna vecka förutom lite promenader och hon tycker det är så roligt att få göra nått. Det kryper i kroppen på henne o hon känns klart sugen på lite mer jobb än bara skritt.
Har pratat med min veterinär och åker dit nästa vecka för en koll. 

I övrigt så känns det spännande med två så olika individer. Med Heddan har jag fått lära mig att jag nästan alltid måste vara helt lugn och inte tappa fattningen.Har fått en och annan flygtur när damen blivit kränkt och hon kan verkligen reagera kraftigt. Det går inte att gorma eller leva om med henne. Då är man rökt. Platina är helt annorlunda. Hon är visserligen mer rastlös i kroppen  men inte lika lättstött som Heddan kan vara. Hon är absolut inte skarp på nått sätt och tar tillrättavisningar på en gång.
En annan fördel är att Platinas uppfödare är en väldigt god vän till mig och kan ge bra tips om hur hon funkar och hur jag bäst hanterar henne. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar