söndag 2 november 2014

Två steg fram..fem steg bak

Ja ungefär så känns det ju efter gårdagens tävling.
Inte alls så att jag är missnöjd med Heddans insats, snarare tvärt om. Förutom att hon missade serien helt så tycker jag att hon gjorde flera grejer bra.
Men detta är en märklig sport och det kan ibland vara svårt att fatta vad det är domaren vill ha. Att tävla i hoppning är ju enklare på det viset att den som är felfri och snabbast runt vinner. Inga konstigheter med det.

Jag har ridit för den domaren två gånger tidigare och blivit lika sågad varje gång så att det är iofs uppenbart att hon varken gillar min häst eller min ridning. Även om jag hade sett i proppen att hon skulle döma någon av klasserna så visste jag inte att hon skulle döma min klass förrän ryttarmeddelandet kom ut och då hade jag redan betalt avgiften. Egentligen gillar jag verkligen tävlingsplatsen och själva tävlingen var också välarrangerad. Det var därför jag valde att trots allt åka när jag ändå hade betalat och hästen var ju pigg och kry. Men hade det stått i proppen vem som skulle döma klassen hade jag aldrig anmält. Det kan eventuellt ha varit taktik från tävlingsarrangören eftersom deltagarantalet sjönk från fyrtio anmälda när ryttarmeddelandet kom ut till tjugotre startande. Tror många faktiskt strök sig när de såg vem som skulle döma. Med facit i handen så skulle jag också ha gjort det.

Nu brukar jag inte vara grinig med vem som dömer utan oftast ha inställningen att ok, då får jag se till att rida bättre nästa gång om det har gått dåligt. Det brukar löna sig och två domare som inte har varit jätteimponerade av oss tidigare har haft oss placerade flera gånger i sommar. Men i det är fallet känns det bara idiotiskt att ens försöka någon mer gång.

Nu är det iallafall färdigtävlat för den här säsongen och det känns rätt skönt. Heddan ska få ta det lugnt en vecka och mest bara bli ompysslad plus lite skogsridning och tömkörning.

Eventuellt åker jag och gör en vetkoll på henne plus att jag nog ska ta och blistra bakknäna på henne. Sen tar vi vintern på oss att stärka galoppen ännu mer och befästa alla rörelser i msvA.

Film från tävlingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar