söndag 22 april 2012

Tävlat igen

Igår åkte vi till Täby och tävlade. Dumt nog så tittade jag på eniros vägbeskrivning i stället för vägbeskrivningen som tävlingsarrangörerna hade lagt ut vilket resulterade i att jag körde fel och kom fram till tävlingsplatsen i sista minuten.
Min stackars pappa och hans fru hade varit snälla nog och kommit dit för att titta. Det första dessa helt ovana hästmänniskor fick göra var att stå i en förfärlig lera  på parkeringen och hålla i Heddan medan jag i rasande fart tog av skydd och täcke och sedan slängde på sadeln. Kravlade sedan upp på hästen för att ta mig bort till en om möjligt ännu lerigare framridning. Vi halkade runt där i ca 20 minuter vilket var lite väl knapp framridning.

Själva programmet flöt på ganska ok men jag borde ha lärt mig vid det här laget att när det känns så där lätt har Ballerinahästen dragit sig för lång...
Heddan själv var mycket nöjd och glad över sin insats men jag ser på filmen att hon inte alls är lika fin som hon var i Enköping. Dessutom blev ena bytet orent samt en del andra onödiga missar. Tex fick vi bara 6 och 5 på jättefina slutor pga att jag red alleles för små bågar och hamnade bredvid linjen. Även den ena skrittpiruetten gav bara en 5 pga att hon bestämde sig för att ruska på huvudet i vändningen.

Suck och stön. Nästa helg rider jag sista tävlingen på en månad och då måsta jag verkligen se till att hålla ihop henne bättre. Hon gör grejerna lätt och fint så då är det så onödigt att förlora poäng på att formen är för dålig.
Även Heddan får läsa på bättre vad som gäller till nästa gång!



Fast jag är väldigt glad över att hon inte har några tendenser till "badankeformen" som verkar vara väldigt vanlig bland många tävlingshästar som har kommit upp på medelsvår nivå. Jag misstänker personligen att alltför idogt ridande med graman bidrar till att många hästar blir korta och avknäppta i nacken samtidigt som de är långa bakom sadeln och släpar bakbenen bakom sig utan minsta tendens till att vinkla om och sätta under sig.
Tyvärr verkar den formen röna viss framgång på tävling då jag såg flera hästar igår som gick avknäppta med gapande munnar, tungor som hängde ut, passande i skritt, korsande ben i skrittpiruetterna, orena byten som faktiskt placerade sig.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar