lördag 24 september 2016

Mest för att bara ha roligt




Både jag och Heddan var lite less på tävling. Eller kanske mest jag som då såklart överförde det på Heddan. Tröttnade också på att hela tiden ha pressen av att ha en tävlingsstart på gång. Tycker det lätt blir för mycket fokus på prestation och man sitter mest bara och försöker få till alla rörelser så bra som möjligt som ingår i det aktuella programmet. Tog därför ett tävlingsuppehåll. 

Min tränare har tagit ut Per Sandgaard några gånger i sommar och vi har varit med varje gång. Han släpper inte igenom någon utan lösgjordhet. Det är liksom ingen idé att tro att man ska göra några trix innan hästen verkligen är rund och loss. För mig blev det nästan som en lättnad. Förutom att rida ut i skogen är det i princip det enda jobbet jag gör med henne just nu. Att bara rida henne så rund och loss som möjligt. Märks tydligt att även Heddan är nöjd med det jobbet och känns mer och mer spänstig och elastisk. 



Förutom det lösgörande dressyrjobbet rider vi ut ofta. :-) Nästan alltid i sällskap av någon av mina goa stallkompisar.

 Dessutom kommer min duktiga equiterapeut ut en gång i månaden. Han går alltid igenom henne noga från topp till tå och böjer alla leder och klämmer igenom senor och ligament. Hon får alltid laser och akupunktur av honom också. Själv ger jag henne massage flera gånger i veckan plus biolight. Försöker verkligen jobba förebyggande. Jag har några tävlingar till i år och efter det funderar jag på att göra en vet check. Hon känns väldigt fräsch och fin men kan ju vara bra att göra en koll och eventuellt behandla om det skulle finnas något litet.