torsdag 21 juli 2016

Smarta lösningar

Ett skäl till att jag gillar PS-tränsen är att det är väldigt enkelt att byta delar. 
Köpte ett youngster revolution förra hösten med remontnosgrimma.

Därefter tillkom en high jumpnosgrimma

Och senaste är en high jump med aachen.

Den sista köpte jag eftersom hon fått lite fukteksem efter grimman och då kliat upp fula sår. Hon hade precis samma sak för två år sedan och det är lite pyssel för att få det att läka. Först och främst får inget ligga emot så då var denna nosgrimma perfekt. Sen är det på med zinkpasta för att få det att torka ut.

Nosgrimman fick jag tag i helt obetydligt använd och i princip i nyskick!

Så med dessa tre nosgrimmorna samt mina fyra olika pannband kan jag lätt variera tränset efter behov.:-) Det är extremt lätt att byta grejorna och man behöver aldrig plocka isär hela tränset. Jag älskar smarta lösningar och Heddan verkar trivas lika bra på alla tre! Tummen upp säger jag bara för smarta lösningar.:-)

fredag 1 juli 2016

Lösgjordhet

Försöker att uppdatera en tredje gång..vet inte riktigt varför bloggen inte vill samarbeta med mig idag..

Lösgjordhet är iallafall ledordet just nu och i princip det enda vi jobbar med.
Per S var ut till oss och hade träningar förra veckan och kära nån..han ser direkt vad grundproblemet ligger och ingen idé att tro att man ska slippa undan. Men bra, konkreta råd och övningar hur jag ska arbeta henne för att komma tillrätta med problemet fick jag.
Även gårdagens ordinarie träning ägnades åt detta och hon har blivit mycket bättre bara under denna vecka. Hon är duktig och kämpar på (jag med så svetten rinner) och blir inte sur eller upprörd. Svårast är vänster varv och jag får henne inte riktigt lika rund och fin där som i höger varv ännu men klart mycket bättre än för en vecka sedan. 

Planerar att ta mer hjälp av Per några gånger under sommaren för att komma vidare. Det är tufft och slitigt och inte jättekul men alldeles förfärligt nyttigt. :-))

Men Heddan plågas inte enbart på dressyrbanan utan det blir även lite klättring och skrittrundor

Fin och ganska brant skogsbacke har vi som vi brukar klättra uppför fyra gånger.



Mysigt med lite skogsmiljö


Bästa sällskapet i form av Eros och Tindra. :-)

Nästa helg tänker jag dock roa mig med att åka till Falsterbo tillsammans med min mamma. Då blir det även några dagar helledigt för Heddan som alldeles säkert inte kommer deppa i sin gräshage. :-)