fredag 29 april 2016

Rätt men fel

På tävlingen i Mariefred lyckades jag lägga ifrån mig mina favoritsporrar. Självklart ett par svindyra sprenger Balkenhol. Insåg tillslut att jag aldrig någonsin mer kommer få se dem igen och beställde ett par nya för 700:- Idag kom de och de var FEL sort!! Ingen trissa! Men jag har inspekterat dem och tror iofs att de kommer fungera fint. De ser mjuka ut eftersom de är rundade och borde accepteras av prinsessan.

Idag red jag med kandaret för första gången på  över ett halvår. Visserligen provade jag ett PS-kandar för några månader sen  men hon var lika gräslig på det som hon var idag på sitt eget kandar. Jag tror det är lika bra att jag säljer det. Synd eftersom det är ett superfint, rundsytt Münchenkandar från OS men hon hatar verkligen att gå med två bett. Det enda som duger är PS-tränset och ett vanlig tredelat tränsbett. Hon var bitvis fin idag på träningen men hennes missnöje kände jag påtagligt och det blev en hel del krigande. Nu har jag lite dåligt samvete eftersom hon har varit otroligt mjuk och fin i veckan och det nästan kändes som jag förstörde det fina jobb som hon har presterat denna vecka med det där skitkandaret.
Nåväl, nu blir det bara träns i fortsättningen. Anledningen till att jag provade med kandaret är att jag ville se om jag kunde få henne lite mer sluten men med tanke på obehaget som hon uppenbarligen upplever är det lika bra att lägga ner det projektet kandar.

Förutom dagens dipp då så verkar hon vara i fin form och skulle utan att skämmas kunna göra reklam för vilket hästfoder som helst. Blank och superfin i hullet. Fullt med måbra prickar som hon gärna solar när tillfälle ges. Hon är även väldigt mjuk i ridningen i vanliga fall och jag har under senaste halvåret riktat in mig på att hålla framförallt muskulaturen mjuk och elastisk. Hon får massage flera gånger i veckan med två olika maskiner från Thumper som förmodligen gör den största skillnaden. Plus att jag då och då toppar jag med lite biolight. Sen kommer även min superduktiga equiterapeut ut en gång i månaden.

Fodermässigt då. Egentligen tycker jag att foderstaten ska vara så simple som möjligt och hon äter såklart mest hö, ca 13-14 kg. Men jag har upptäckt Pavo och hon är så grymt fin i kroppen av det lilla hon får av det. 

Tre olika sorter verkar kanske hysteriskt men av GoldE äter hon ca 3 dl om dagen, muscle care 100 gr och tripleP får hon bara innan ett tuffare arbetspass. 
Hon äter även några dl lusern och krafft groov (som jag fortfarande har kvar sen jag köpte biolighten!)

Hon är så fin i kroppen att jag bara njuter av att titta på henne och väldigt mjuk och fin i ridningen. Verkar som konceptet funkar fint. Tre placeringar av fyra starter i msvB är ju inte så tokigt heller.

Nu ska vi prova en msvA igen nästa start och det ska bli jättekul. Denna gång blir det Årsta-Runsten. Där har vi bara varit och hoppat terräng men jag har varit otroligt sugen på att rida i deras fina ridhus länge nu så det ser jag fram emot. :-D
Sen har vi finalen i div I som går av stapeln på hemmaplan. Priserna är så otroligt fina att jag helst inte vill ha några konkurrenter och vinna allt själv men jag måste verkligen få rekommendera denna tävling. Lite skillnad på vit plasthink och ponnyskydd kan jag säga..:-)



söndag 24 april 2016

Andra lagomgången div I

Tror vi har ett superlag faktiskt. :-) Så fin sammanhållning och pep samt att alla går in för att göra så bra prestationer som möjligt. Alla red bra igår men Jennifer och Wille toppade laget med en superritt i msvC2 på 70% .Det gjorde att tillsammans med att vi andra också gjorde bra insatser vann andra omgången i allsvenskan. :-) Nu är det bara finalen kvar 22 maj! Har varit superkul att åka och tävla tillsammans! 

Heddan gjorde en jättefin insats i msvB4. Det blev en väldigt lång dag för henne eftersom vi startade först i klassen och låg på placering hela tiden. Vi startade kvart över tolv och sista ekipaget startade vid fem..
Medan man väntar på att klassen ska bli klar kan man ju försöka tugga i sig lite gräs..

Men det haglade på Heddans ansikte så lika bra att gå in i tråksläpet igen.

Dagen gav iallafall utdelning och förutom lagvinst blev det en individuell 4:e plats på 64.5% Vi hade några missförstånd som drog ner lite men överlag var hon verkligen jättefin idag igen i programmet. Vilken fin tävlingshäst hon är nu! Min underbara älskade prinsessa!

Priserna är sådär lagom imponerande dock..En vit plasthink och en påse hästgodis för lagvinst och ett par bruna luddskydd i ponnystorlek för 4:e platsen? Dessa skänkte jag direkt bort till Wille som de kommer passa perfekt på. Jag vill inte verka otacksam men föredrar nog att få tillbaka startavgiften istället för ponnyskydd när jag tävlar stor häst..

Annars ser ju rosettskörden rätt bra ut nu för de senaste starterna. :-))



tisdag 19 april 2016

Provar på MsvA

Mitt mål i år om Heddan får fortsätta vara skadefri är att hon ska bli stadig i msvA. Nu har vi provat programmet två gånger. (Tror jag kan vägarna nu o att första travökningen börjar vi S!!)
I lördags hade hemmaklubben ordnat en pay&ride och jag tyckte det var ett bra tillfälle att sätta ihop programmet under tävlingsliknande former.
Hon skötte sig riktigt bra och jag red även ganska anständigt. Tänkte att nu måste jag vara noggrann och verkligen se till att rida all delar. Även om det blev lite missar och hon behöver blir både säkrare och starkare i piruetterna och serien tycker jag hon är riktigt fin i formen större delen av programmet. Uppe och framme med nosen utan att se ihopdragen ut.
Film från P&R
I söndags åkte vi till Enköping och tävlade. Heddan kändes väldigt mjuk och fin men jag red för mesigt. Vågade inte samla henne tillräckligt eller kanske rättare sagt "nöjde mig"med att hon kändes lätt och mjuk. Hon behöver mycket mer stöd från mig för att hålla ihop bättre i den klassen och klara bla piruetterna. Sen blir det uppenbart att vi inte tränat diagonalslutor på ett tag..nästan helt raka..:-))
Jag är inte heller helt säker på varför hon tyckte det var en fin idé att lägga in en massa byten på båda uppridningarna? Intressant att hon kränger en del i bytesserien på diagonalen men är nästan spikrak när hon byter lite i varje och vartannat på medellinjen. Vore ju trevligt om vi kunde komma överens om att det även går bra att vara rak i serien på diagonalen samt skippa bytena på medellinjen..:-))
Tävling Enköping

Funderar också lite på om jag får rikta in mig på en klass i taget. Hon har helt klart en lättare variant av Asberger och blir lite konfunderad/stressad när jag byter klass. Har bla en tendens att gissa sig till vad som ska komma härnäst och är dessutom blixtsnabb att agera utifrån sin gissning. Har hon däremot lärt sig ett program och känner sig trygg i vad som ska komma väntar hon bättre på mig och vi blir mer samspelta. Så frågan är om jag inte bara ska rida msvA när allsvenskan är klar. Tror definitivt inte på att blanda in St Georg eftersom hon då kommer bli upprörd över att jag hela tiden "rider fel". När jag tycker hon är stabil i msvA får vi byta och bara rida St Georg. Självklart ska man kunna byta och rida olika program två dagar på raken men jag känner min häst väl och för mig är det inga problem att anpassa mig efter hur hon funkar. :-)

Men det blir inte bara dressyr. Idag roade vi oss med en uppfriskande galopp tillsammans med kompisen Leva. Både Heddan och Leva fick för sig att de båda var unghästar igen och hade gärna rejsat på lite mer än vad tanterna på ryggen tillät..Imorgon blir det hoppträning och det gillas extra mycket av mattes lilla prinsessa!


måndag 11 april 2016

Tredje starten

Igår var första omgången av allsvenskan div I. Trots att vår klubb är väldigt ny lyckades vi vinna första omgången. Verkligen superkul att åka iväg och tävla tillsammans och känna supporten från lagkompisarna!




Nöjd matte och Hedda efter första prisutdelningen. :-)

Heddan var verkligen så himla fin att rida i programmet igår och jag satt mest och njöt. Har ägnat veckan åt att reflektera lite hur jag rider på tävling och kommit fram till att jag allt som oftast "rider programmet" istället för hästen. Inte konstigt att Heddan undrat lite vad i hela friden det har tagit åt människan på ryggen. Igår tänkte jag inte så mycket på programmet utan fokuserade på att försöka lotsa henne så bra som möjligt genom alla delar. Självklart blev det lite småmissar ändå men överlag så gick det väldigt lätt och hon kändes med mig igenom princip hela programmet. Härlig känsla! Resultatet blev 66.3% och en individuell 6:e plats.
Film på ritten


Idag kom min equiterapeut ut och han tyckte hon var väldigt fräsch och fin. Bara lite smågrejer som han hjälpte henne med. Helt uppenbart att i synnerhet  massagen  hjälper att hålla henne mjuk i muskulaturen.

När man varit så duktig på tävling och dessutom fått laser och akupunktur får man helledigt förutom tjugo minuter i skritten. Gäller att passa på att sola sa Heddan.


Även om man såklar gärna kommer fram o säger hej till matte. :-) Kan ju finnas nått gottis i fickan..