fredag 25 mars 2016

Andra starten för i år

Heddan går bara bättre och bättre just nu. Hon är helnöjd med att jag kan ha tränset hela tiden, både på träning och tävling nu för tiden. Vet inte om jag kommer använda kandaret igen.

Förhoppningsvis håller den positiva trenden i sig och vi slipper skador denna vår. Det känns ibland som att det går troll i vissa saker och varje vår de senaste tre säsongerna har hon ju lyckats med både det ena och det andra i skadeväg. Men peppar,peppar än så länge känns hon fin och fräsch.

Idag åkte vi till Enskede och red en msvB4. Väldigt fin anläggning och verkligen supertrevligt bemötande från arrangörerna. :-)
Heddan kändes överlag bra. Vi började framridningen i deras gamla ridhus där vi var helt ensamma men gick ut till utebanan en kvart innan start eftersom den låg direkt i anslutning till själva ridhuset där själva tävlingen var. Hon tappade lite bjudning när jag kom till utebanan men kanske inte så konstigt eftersom det nästan känns som man är mitt inne i Stockholm med trafik intill och trafikljus och annat man kan spana lite på. Vi bor ju på landet och är mer vana vid skog och fält. :-) 

Det som dock var väldigt positivt var att så fort vi kom in i ridhuset försvann mycket av hennes spänning och hela hon kom upp framför mig. Hon visste exakt vad som gällde och var med på noterna. Överlag är jag nöjd men måste komma underfund med hur jag ska få till skolorna bättre på tävling. Hon gör verkligen så fina hemma men på tävling spänner hon emot lite för mycket. Galoppdelen är jag himla nöjd med förutom att hon fick ett orent byte på ena korta diagonalen, Jag måste ha aktiverat henne för dåligt eller nått för det är verkligen sällsynt att hon byter orent men där fick jag en knäpp på näsan. Lite snopet men förhoppningsvis skärper jag till mig lite mer till nästa start.

Jag har funderat lite hur jag ska förhålla mig till tävlandet. Det blir lätt att man får lite prestationsångest och tycker att man är dåligt om man inte får en placering. Men att tävla i en bedömningssport är så otroligt svårt och det kan skifta en hel del beroende på vad domaren föredrar. För min del tänker jag att jag måste i första hand fokusera på att ha min häst  lösgjord samt hela tiden se till att hon är så bärig som möjligt genom programmet och inte tänka på att det är tävling. Det blir mycket roligare att rida då också och inte så forcerat som det kan kännas ibland.

Eftersom jag startade i mitten av startfältet kunde jag sitta och titta på nästan alla resterande ekipage. Det är faktiskt ganska nyttigt och även bra för självförtroendet. Ibland får jag för mig att min häst inte är tillräckligt "fin" eller "räcker till" men efter att ha tittat på klassen så känner jag absolut att hon har kvaliteter som räcker till och blir över. Bara att träna vidare och jobba för att hålla henne så mjuk och smidig som möjligt.
Resultatet idag blev 64.45% och en 7:e placering. :-)

söndag 20 mars 2016

Givande träning

Det var verkligen hemskt roligt och givande att få träna för Paulinda Friberg. Hon är en sympatisk och kompetent människa med bra tips och råd om smådetaljer. 
Hedwig skötte sig fint båda dagarna tycker jag och jobbade på utan krångel. Dag ett fick jag rida en del skänkelvikningar i galopp och det är en övning som jag gillar mycket och upplever som lösgörande. Sen jobbade vi en del med piruettgaloppen och vi fick göra en övning som vi inte gjort tidigare men som jag nog tror att vi kan ha bra nytta av.
Första dagen hade jag med Jenny och Klara som snällt filmade och plockade upp bajs efter Heddan  (tack!) Jätteroligt att ha lite film eftersom det är bra att kunna titta själv och lyssna på instruktionerna flera gånger.

Dag två låg fokus på en del linjer ur msvB4 som jag tycker är svåra att få till riktigt bra. Har några starter i den klassen nu i vår då tanken är att vi ska vara med i div I laget. Den förfärliga linjen är mellangalopp på diagonalen följt av förvänd, byte på kortsidan och sen ett enkelt byte på den korta diagonalen. Känns oftast som att man ligger i framstupa sidoläge när man kommer till det enkla bytet...Gjorde om den vägen några gånger och fick till det riktigt bra. Det flygande bytet som jag sen gjorde på den andra korta diagonalen blev så bra att det var värt 8.5 sa hon. Det kan man ju leva på en stund. :-)) 

Jag åker gärna och tränar för henne igen. Var helt klart två inspirerande och givande dagar. :-)

Nöjd Hedda efter träningen

Idag fick Hedda spadag med massage och biolight samt en trevlig liten promenad med matte. Nöjd så och gav inte något intryck av att vara trött utan taktade glatt bredvid mig och spanade upp mot skogen efter en massa spännande saker. :-)

tisdag 1 mars 2016

PS mid season sale.😊

Den gick väldigt fint för mig.

 Visserligen fanns inte det pannbandet som jag hade tänkt köpa men tre stycken glitterpannband för 300:- kompenserade..😜 Ett superfint ländtäcke i ull,

 Ett tjusigt schabrak,

Flughuva med glitter

 Dressyrskydden är också helt nya men ej inköpta på rean. Vi kommer bli så snygga!!